Visca el Barca!

Har precis kommit hem. Jag och Lisa har varit i en bar och kollat Barcamatchen. Dock ingen bärs. Blev cola.

Vi blev helt i extas efter Zlatans mål. Sjöng och hade oss. Härlig kille det där. Skapar god stämning.


Kvinna

Jag tar vitaminer för kvinnor som mamma skickat. Kommer ihåg att jag alltid ville ha såna när jag var liten. Fast det fick jag inte. Jag fick de för barn istället. Såklart. Känns ganska bra nu dock. Känner mig stor. Finally.


Onsdag

Ja, det är onsdag. Tänkte skriva tisdag. Men sen kom jag på mig själv. Insikten sved lite grand. En dag mindre kvar av lovet alltså. Ajja, det är ganska mycket kvar att njuta av trots allt. Idag har jag solat. Låg och plågade mig själv i stormen. Gåshud över hela kroppen hela morgonen. Men det var det värt. Börjar faktiskt bli brun nu. Hihihihi.

The new me

Håll i er för nu kommer bomben. Jag ska ut och springa! Med Lisa. Sitter här i träningskläder. Har tyvärr inga löpardojor med mig (inte tänkte väl jag att jag skulle bli så här hurtig) så det får bli Converse. Mindre bra kanske.


Tidsfördriv

När man inte kan sola så får man hitta annat att fördriva tiden med. Som att träna eller laga asgod mat. Vilket är exakt vad jag har gjort idag. Det blev situps, armhävningar och annat smått och gott här på mattan (JA, DET ÄR SANT! JAG!) samt lövbiff, kokt potatis, broccoli och svampsås till middag och jordgubbar med grädde till efterrätt.


Ilska

Jag hatar när det blåser. Totalförstör min solningsplanering. Svinkallt.

Ny klänning


Första semesterdagen

Vad jag hittills har gjort:

- Solat
- Ätit
- Promenerat
- Shoppat

Vad jag ska göra resten av kvällen:

- Färga håret
- Bada och ha spa
- Sova


WOHOOOOOOOO

NU BÖRJAR EN VECKAS SEMESTER :D Ska inleda med att gå ut och soooooooooooooooooooooooola! :D


Kort från igår.

Lisa har lagt upp sina bilder. (På tiden..) Nu ger jag er denna. Från igår. Bara för att Pol är så oerhört gassig.


Hårkris

Camen må vara barmhärtig. Men IRL är min utväxt inte av denna värld. Måste färga. Snart. Måste, måste, måste.


Psst.

Jag har solat idag. Jättemycket. Jag har rejäl linje. Thihihihihihi.

Gårdagen

Jag och Lisa var ute igår. Jag var nykter. Det var inte Lisa. Jag hade inte särskilt kul. Det hade Lisa.

Vad som hände:

- Vi gick på restaurang. Hade världens suraste servitris. Lisa fick sin mat en kvart innan jag. Dålig start.

- Vi tog  en promenad. Min tur att bli daskad i baken. Denna gång av en tolvåring.

- Vi gick till baren Tropic. Träffade snyggänget. Vi hade kul.

- Vi gick till La Sala. Kom in först efter en diskussion med gubbvakten som gjorde sig märkvärdig över Lisas (inte särskilt korta) kjol. Han hotade med att om kjolen skulle skapa alltför mycket uppståndelse därinne skulle hon bli utkörd. Idiot. Stämningsförstörare. Men Lisa blev snabbt glad igen. Jag var dock mest bitter. Av olika anledningar.

- Vi var hemma igen runt fyra halv fem.

Calcotada

Idag har jag och Lisa varit i Carme. På en äkta katalansk calcotada. Med halva byn. Så otroligt mysigt! Calcots är, för er som inte vet, långa lökar som grillas, skalas, doppas i sås och sen äts på ett mkt underhållande sätt. Ni ska få se.



Maria och Pau. Två av dem som hade organiserat alltihop.



Lisa och Marias pappa Gore.



Calcotsen är skalade, doppade och färdiga för att slukas.



Så här äter man calcots.



Precis efter att Alei lurat Pau på vinflaskan. Mycket vin fanns det. Och whiskey. Mitt på eftermiddagen! :)



Efteråt så var det mycket och städa. Lisa hjälpte till. Hon tyckte det var mysigt, sa hon.




La Tossa

Denna förmiddag tog jag en tur med Glòria och Aleu. Vi tog vägen om La Tossa. En utsiktsplats med en kyrka.



Barnvakt.

Är barnvakt. Lillkillen vaknar hela tiden. Skriker som om jag torterar honom med min blotta närvaro. Jag känner mig oerhört ouppskattad. Han är taskig. Tur att mina extrema vaggvissjungningsskills lugnar honom. Och mig.

Såhär pigg och glad är jag. OBS: Pappa, kolla min T-shirt!


Promenix

Efter middagen gick jag, Lisa och Pepa på en promenad. Självklart blev det en fika i solen på Cal Font. Även Pepa fick sig ett skrovmål. (Och efterrätt i form av världens godaste minikex..) Det var en lyckad tur. Fick besök vid bordet av min favoritbartender som gick förbi. Han var glad. Som alltid. Så söt! Träffade även Maria! Nice!

Milf-Lisa matar lilltjejen. Lägg märke till La Sala i bakgrunden. Viktigt.


Update.

Eftersom jag inte har orkat uppdatera idag som kommer alla dagens inlägg nu. På en och samma gång.

Jag lagade mat idag. Blev bra på riktigt. Fläskkött av något slag, ris och paprika/dragonsås.


Glömde säga..

Ytterligare en liten kille daskade Lisa i baken igår. Även detta på Cal Font. En elvaåring. Från cykel. Inte klokt.

KUL FÖR DIG!


Biblioteket.

Jag och Lisa har varit på biblioteket. Lisa har skrivit ut ett grammatikhäfte på 107 sidor och jag har skaffat lånekort. Så efteråt kände vi oss oerhört duktiga. Vi har för övrigt konstaterat att det är på bibblan man ska hänga.


Paket från mamma

Vaknade mitt i en dröm (Jag, i någon slags lejonform, hade just flytt från den svikande mänskligheten och mitt miserabla liv för ett nytt liv i ensamhet bland röda berg, vid en sluttning av en gammal kennel (?) som hette Flaix. Analysera den du, Psykologbror!) av att någon ringde på dörrklockan. (Från början domedagsliknande klämtande ljud från kenneln.) Det var i verkligheten dock den betydligt mindre skrämmande brevbäraren som hade ett paket till mig. Paketet innehöll halva Apoteket. Blir jag mer sjuk efter intag av allt det här. Ja, då ger jag upp.


ZLATAAAN!

Tack gode gud för det där! Nu kanske man vågar nämna sin nationalitet och fotboll i samma mening igen.


Bara att ställa klockan..

Jag stör mig på en sak. Nämligen det faktum att jag var väldigt korkad när jag tog min första antibiotikatablett. Jag tänkte inte. Eller rättaresagt, jag RÄKNADE inte. Tabletterna ska tas var åttonde timme. Jag tog min första klockan 10:15 på morgonen. Räkna nu själva ut vilken otroligt jobbig tid jag måste ta en av tabletterna varje dygn..


Städerskan själv.

Idag har jag varit jäääääääätteduktig och städat jäääääääääättemycket. (Hade ju lite sjukledighet att ta igen.)


Kom på..

.. att gå på antibiotika och promenera 5 timmar om dagen.. det kanske inte är så smart. Så det blev ett nej.


En fråga

Är det bara för mig som reklamen på min blogg är på spanska?

Vart ska detta sluta?

Lägg till två röda sår (och svullnad) innanför överläppen till sjukdomslistan.

Dilemma

Sitter och funderar på en utflykt under påskveckan som jag har blivit inbjuden till. Med Carmefolket. Det rör sig om en vandringsutflykt i bergen med tält i tre dagar. Har tidigare sagt ett svagt provisoriskt nej, då detta kanske normalt sett inte riktigt min grej. Och då jag inte packade ner mycket vildmarksutrustning i resväskan. Men nu är jag lite fundersam. Det är kanske dumt att inte passa på. Att göra något man normalt sett aldrig skulle göra, med en massa underbara spanjorer, och samtidigt se nya delar av mitt älskade Katalonien.. det kanske inte vore helt fel ändå?

En tanke.

I Spanien är det är farligare att botas mot sina sjukdomar än att vara sjuk. Antibiotika mot alla infektioner, små som stora, och neuroleptiska (påverkar hjärnan) i kraftiga doser mot kräkningar. Jag är räddare nu än innan läkarbesöket.

DÖDA MIG

Vad fan hände? Det var ju Lisa som hade magsjuka! Men nu är det tamejfan jag och övriga medlemmar av min familj som ligger hukade över toaletten medan Lisa glatt och friskt skuttar omkring. Livet är orättvist.

Och som om inte detta skulle vara nog så spökar dessutom fortfarande min hals och mitt ena öra. Sjuk fyra gånger på två månader. De här dagisbakterierna kommer att bli min död. Skriv det på min gravsten. Kids killed me.

Återigen vätskeersättning. Och senare kommer min ängel Lisa med kortisonnässpray för mitt öra. Tack <3


Gårdagskvällen

Okej, nu har jag samlat krafter. Och gjort allt förarbete med bildredigering. Jag är nu redo för att ge er den efterlängtade rapporteringen om gårdagen. Vilket var en oerhört skum kväll. Men rolig. Följ med!



1.
Kvällen började på min och Lisas favoritbar på las Ramblas. Publiken består till största delen av män i alla åldrar. Dock främst äldre. Man finner också exempel på punkare och rockers. Och så har vi jag och Lisa förstås.

Jag och min tequilashot som jag blev bjuden på, en lite smått magsjuk Lisa och vår älsklingsrocker Pau.




2. Varje kväll på denna bar lär vi alltid känna nytt väldigt random folk. Någon dag har vi träffat någon söt division-två-fotbollskille vid namn Fran som Lisa halvt förälskat sig i. Andra gånger har vi träffat bandmedlemmar i rockband som vunnit the Wacken Festival's Band Battle och som har turnerat i Europa. Igår var det halvhippiernas tur.

Två av halvhippiesarna. Den första heter Quim. Och av någon anledning så har han nu mitt nummer.




3. En annan bra sak med denna bar är att där jobbar stans snällaste, gulligaste, mjukisbyxklädda bartender.

Jag (otroligt nöjd) och Herr Gullig Mjukisbyxklädd Bartender.




4. Halvhippiesarna må ha verkat lite skumma. Men de var väldigt trevliga. Man ska inte döma folk för tidigt.

Lisa, halvhippien som visade sig vara en kompis och lagkamrat till Alex och halvhippiens dam.


 

5. Till slut lämnade vi baren. För att ta en promenad. Lisa ville nämligen prova om hon kunde röra på sig utan att behöva ge vika för sin magsjukas attacker. Det kunde hon. Vi passade på att ta kort. Problemet med att bara vara två är dock att man bara kan ta kort på en i taget. Vilket är tråkigt. Och ser väldigt egoistiskt ut. Trevligt nog så tyckte en vakt det också och erbjöd sig därför att ta ett kort på oss tillsammans. Det sa vi inte nej till. Vi gillar kort.

De två första egobilderna. Och i mitten vaktens lyckade fotografiska mästerverk.




6. För er som inte vet så är Lisa Alatalo den människa i vår värld som har svårast för att ta beslut. Gårdagens dilemma var: "Håller magen för en utekväll på Vogue, eller gör den inte det?" Efter mycket om och men och övertalning så kom Lisa fram till att det var möjligt. Och vi gav oss iväg med karta i vår hand på en långpromenad till Vogue.

Efter några meter hörde vi dock att någon ropade "Filippa". Roparna var en grupp med småpojkar vi aldrig sett förut. Hursomhelst, så fick vi sällskap på vår promenad till Vogue. Och välbehövlig vägvisning. Vilka hjältar!

Några av småpojkarna. (Han i grönt ser ut som Daniel Sandin typ årgång 2006! Sinnes.)




7. Till slut kom vi alltså fram till Vogue, Festa Flaix och en ljudnivå och folkmassa som krossade alla rekord.

Vi träffade många vi kände. Och jag ville väldigt gärna ta kort med alla. Här med Cris, Bece och Mandu.




8. Det var en väldigt intressant kväll på många sätt. Det blev inga ragg. (Mogen som jag nu har blivit så har jag ju pratat ut med mitt föredetta ragg om den komplicerade situation som råder.) Men annat kul hände. Tex:

- Jag och Lisa blev hårt armbågade av en förbannad flickvän till en söt kille som vi öppet kallat för lammkött.
- Jag har blivit anklagad av en tjej att ha något på G med hennes expojkvän. Tydligen säger ryktena det. (Eh?)
- Jag fick höra väldigt arga hårda ord när jag igår storsint försökte sluta fred med den kille som jag bråkat med.

Lite vimmelbilder. Imar, Pau, Cris, Mandu, Sergi, jag, Maria och Helena.





9. Detta var alltså några händelser. Den bästa var dock när Lisa hälsade på sitt spanska ex Jordis nya flickvän. Hans min var nog det bästa jag sett. Hela ansiktet fullkomligt skrek "OOOH FUCK". Så. Jekla. Klockrent.

Det före detta paret. Som nu officiellt är no more. (Trots att jag inte vill tro det.)




10. Gårdagen avslutades dock ganska tidigt. Strax efter fyra. Och en långpromenad hem var ett faktum. En långpromenad som tack vare dålig guidning (Jag är arg, Mini-Berni!) blev dubbelt så lång för mig än nödvändigt.

Hur vi mår idag? Ja, själv har jag spenderat dagen i min säng. Med ett svullet och kraftigt smärtande öra (orsaken till den tidiga hemgången). Och en öm hals. Men klaga ska jag inte göra. För jag har det bättre än Lisa. Hennes magsjuka må ha legat i dvala igår. Men idag har den slagit till med full kraft. Jag lider med dig, babe!

Avslutande bild på mig och Frallan. Svenskarna. Blondinerna. Vi som ägde Vogue igår! HOOOJ!


Fotboll

Igår var vi på fotbollsmatch. Ett hett derby mellan Carme och Igualada. Fattade dock aldrig vilka som vann. Jag och Lisa hade ju liksom fokus på betydligt viktigare saker än ställningen i matchen.

Carme (grönt) har precis gjort mål.



Carmes hejarklack.


Dagens planer.

Snart ska jag och Lisa åka och kolla på fotboll. Inte Barcelona dock utan idag är det Carmepojkarna som spelar. Vi blir hämtade av Alba om en timme. Senare ikväll blir det Vogue. Om Frallan behåller sitt nästan-frisk-tillstånd vill säga.

Mamma säger att jag har fått rundare kinder. Kan nog stämma. Inte det enda isåfall. Plus 4 kg hittills. Skräll! :D


Sommarvärme

Vi har varit och promenerat. Jag drog på mig kläder som vanligt. Jacka. Halsduk. Sen kom jag ut. Och märkte efter ett litet tag att det blev lite svettigt. Sen såg jag en termometer. 19 grader stod det. I skuggan. Puh.


Orättvist.

Igår spanade jag och Lisa på några filfiga kostymkillar på torget. Och nu vräker Lisa ur sig att hon idag har kört hundtricket och snackat med dem. Varför har inte jag hund? :(

Aleu.

Lillkillen lekte med mina klackskor.



Fast sedan kom han på att datorn var roligare.


Mat

Jag har lagat mat. Kycklingkroketter, ris och sötsur sås. Tyvärr glömde jag Dani. Så nu får jag steka mer kroketter.

Bikini

Som jag sa på Facebook tidigare: Jag har nu invigt bikinisäsongen. I två timmar. Hej början till bränna!


KILL

Det är en fluga i mitt rum. Den ska dö.

Gött götti gött gött.

Har precis lagat mat. Fläskkött, potatis och löksås. Det blev gött. Ska träffa Lisa om en timme. Också gött.

Damer på besök?

Jag tycker att det är dags att komma hit nu, min guldunge! Inväntar spänt ert beslut. Fyra timmar kvar till deadline!




Grr..

Jag är lite pissed. Hade planerat in några timmars solning idag. Och så är det disigt! Inte okej!


Insane.

När jag väntade på Lisa stod jag och kollade i skyltfönstret till en mäklare. Hus- och lägenhetspriserna här i Spanien är helt sjukt orimligt höga av någon anledning! Vill ni köpa hus i lilla fjuttiga Igualada? Skaffa fram 900 000 euro först!


Onsdag

Denna onsdag har jag och Lisa spenderat på vår favoritbänk på Cal Font. Det har varit 16 grader i skuggan. Och solen har stekt. Den stekte så mycket att jag och Lisa blev rosa. Så det blev till att gå in i affären Druni bakom oss och köpa årets första solkräm. Efter insmorning kunde vi sedan lugnt dra av oss kläderna, steka lite till och utstå folks hånleenden!




Vid slutet på dagen tog vi med Pepa på en tur till dagis för att hämta Selma.


Nu är det klippt!


HOJ

Nu ska jag ta en promenad. Sen ska jag till frisören. Aleu har blivit lite långhårig. Glòria också.


Vår på riktigt.

Så här satt jag i två timmar idag. Bilden är dock vilseledande. Den där tjocktröjan var bara på de första tio minuterna.


Hmm.

Folk här tror att jag har pojkvän nu. Okej, jag kan inte klandra dem. Det är möjligt att det kunde uppfattas så, ja.

Halleluja!

Idag har jag ätit grovt bröd. Jag tyckte typ att det var det godaste jag ätit. Ever. Så mycket har jag saknat det.


Sol!

Idag har vi varit på promenad. Med Pepa. (Jag hade ballerina och kavaj. Ingen jacka. Härligt eller?)


Skumt.

Vad jag åt till lunch idag? Rått kött. På italienskt vis. Oerhört skumt.


Vart är världen påväg?

Lisa blev sextrakasserad förut. På stan. Av en åttaåring. Han daskade henne i baken. Lisa blev chockad. Stackars Lisa.

La Sala

Ytterligare en sjuk kväll att skriva upp på listan. Jag och Frallan har det ganska.. bra.. här faktiskt! ;)


PS.

Om ni ville se det tidigare nämnda panikköpet. Jeansskjorta och T-shirt. Så här ska jag bära det:


Barcelona

Fem tankar om vår dag i Barcelona:

1. Anländer till staden. Går ner i metron. Första människorna vi möter är svenskar. Och mer svenskar fanns det. Varannan turist är svensk. Helt sjukt. Och det syns så väl på oss att vi är svenskar. Något med vår uppenbarelse. 
2. Ännu sjukare är dock det faktum att vi såg en vänersborgare på Las Ramblas. Jag är dock inte förvånad.
3. Det finns snygga killar i Spanien. Vi har sett dem! De jobbar på H&M vid Placa Catalunya. Gå dit!
4.
Hur tragiskt är det inte att komma hem med enbart en påse kläder från en heldag i en av Europas största städer? (Särskilt då det rör sig om ett panikköp under de sista 15 minuterna för att inte komma hem tomhänt.)
5. Och hur tragiskt är det inte sedan att just denna ynka påse råkar vara från H&M? ...





Ursäkta!

Dålig uppdatering. Sorry. Men det var faktiskt så att min blogg inte fungerade igår. Nu kommer allt! Hav tålamod!

Förresten.

Har jag sagt att jag och Lisa ska till Barcelona imorgon?

Always look on the bright side of life?


Fika

Har precis varit på Plantas med Maria. Hade inte setts på två veckor. Så det blev en del skvaller. Om man säger så.

DET ÄR FREDAG

Vad har jag hunnit med idag? Jo, jag har haft Aleu i 4,5 timmar. En av dessa spenderade vi med Lisa genom att promenera. Lax var också med. Det är Lisas hund. Hon är cool. Jag har också hunnit med att skapa och äta en helt fabolous måltid av köttbullar och stuvade makaroner. Vad jag gör nu? Jag sitter och blöder näsblod.


XUUUUUUURRI!

Tengo ganas de verte mañana! Al final! Una plantas quizá? ;) La necesitamos. OSTIA que la necesitamos! ;)


Ocensurerat?

Evelina har önskat mer ocensurerat på bloggen. Jag vet inte. Mamma och pappa läser ju detta. Och en och annan spanjor har faktiskt klickat sig in med Google Translator. Inte för att det händer mycket värt att censurera. 

Det jag hittills har censurerat:


1. Vem mitt ragg var på La Sala. (Nyfikna? Fråga bara Lisa. Hon finner det oerhört roligt att berätta det för folk.)
2. Anledningen till detta (->...) inlägg. (Lite mycket triangeldrama för min smak. Och uppmärksamhet. Bland annat.)
3. En dispyt (HAH) jag hade med en kille. (Jag är nu borttagen som vän på Fejjan. Och blockad på msn. Askul ju!)
4. Att jag har blivit jättedissad. (Av min sommarflirt från Barcelona himself. The one and only. Det är synd om mig.)

Bättre nu, Evve? Eller blir du bara mer nyfiken? ;)

Torsdag.

Kom precis hem. Från en promenad. Lite annorlunda än planerat var den dock. Lisas unge är nämligen sjuk. Dessutom är det svinkallt ute. Det blev en kortpromenad i stan, bara jag, Lisa och Aleu. Och Johanna, förlåt. Men vi glömde faktiskt ta kort. Dåligt jag vet. Blir bättring. Förhoppningsvis imorgon!

Nörd

Idag har jag haft ganska mycket fritid. Vad jag har spenderat den med? Jo, nördig som jag är så har jag ritat. Ja ni hörde rätt. Ritat. Mycket också. Och om inte detta skulle vara nog? Vad jag har ritat? Manga. Geek, jag? Nejdå!


Yey.

Lisas Pepa följde inte med till caféet idag. Men kanske ska hon följa med på promenad imorgon. Och Aleu också! Min och Lisas plan är nämligen att ta en sen morgonpromenad och ta kidsen med oss. Om det blir bra väder! Och då Johanna, då lovar jag att ta kort! ;) Kan bli nice detta!


Onsdag

Kokar pasta. När den är klar och uppäten så drar jag till ett café med Lisa. Tedags! (Vi har bestämt oss för att trotsa sötsuget och bli nyttigare i fortsättningen. Måndag till fredag alltså. Inte helgen. Någon måtta får det allt vara.) Lisa ska kanske ta med sig minstingen Pepa till caféet. Gulligt värre isåfall. Blir nästan milfvarning på Lisa.


Farväl.

Tror att det är dags för min söndriga ring och mitt udda örhänge att begravas. Lite sorgligt dock.


Tisdag.

Nu ska jag städa mitt rum och min toalett. Sen kanske det blir en promenad. Har inte varit ute sen i torsdags. Sick.

Me like

Det töar. Med solens kraft. Och inte för att det regnar. Det gillar jag. Något annat som jag gillar är att det nya avsnittet av Svenska Hollywoodfruar ligger ute på TV3 Play. Svensk underhållning när den är som bäst.

 

Snöfascination

Är fortfarande fascinerad över spanjorernas reaktion på snön. Noterar snabbt växande Facebookgrupper som "Leve snöfallet den 8 mars 2010" och "Stöd alla Igualdiner som befinner sig i Barcelona under de få dagar det snöar".

OBS. Den förstnämnda har 57 000 medlemmar..

Hmm.

Hittade ett ganska enormt blåmärke på benet. Undrar vad jag har gjort. Lite Josefine Larsson över detta.


Snö

Ja, som ni såg i mitt förra inlägg så snöar det alltså. I hela Katalonien. Jag blir deprimerad.

(Fast lite kul är det att betrakta det totala kaos som råder här. Sju centimeter snö och alla stora vägar är avstängda. Även skolorna är stängda. Och det är konstanta rapporteringar på de extrainsatta nyheterna. Lite lätt överdrivet.)

Ursäkta?


Uuuuuuh.

Fyfan vad dåligt jag mår. Blir inte så mycket uppdatering idag. Kommer inte att ha något intressant att skriva om.

Vinterkräksjukan varar i tre dagar. Det betyder att jag har en sån här natt till att genomlida. Så trevligt.


Finbesök

Jag är med Fralatalo. Hon har inte blivit magsjuk än. Vi ska snart käka pizza. Med min familj. Gassigt.



Vätskeersättning

Sitter här med min flaska vätskeersättning som jag har fått i uppgift att tömma. Lättare sagt än gjort. Det smakar liksom ganska.. udda. Tänk er Fanta. Men utan kolsyra. Och en deciliter socker tillsatt. Och sen några matskedar salt.


Galna kvinna

Lisa kommer hit nu. Hon hade tråkigt sa hon. Hellre ha tråkigt än bli magsjuk säger jag. Men visst! Som hon vill! Jag klagar inte över lite sällskap. Men välkommen till magsjuka, förkylning, feber och ansiktsförlamning! Allt i samma hus.

Lördags

Tänkte bara bjuda er på denna bild från La Sala i lördags. För det blir ju inga nya ikväll tyvärr.. Buääh.


Mitt tillstånd

Efter en gårdagskväll som inte var särskilt trevlig, så mår jag idag riktigt bra. Mamma säger att det ligger i mina gener att vara tålig mot magsjukor. Så vi får väl hoppas att jag har upplevt det värsta. Och att jag nu går mot ljusare tider.


REGN

Jäklar vad det regnar! Himlen har verkligen öppnat sig. Det värsta jag sett i regnväg! Plötsligt kom det också.

Fråga doktorn

1. Mår jag lite småkasst för att jag inte har ätit så mycket idag?
2. Eller, har jag inte ätit så mycket idag för att jag mår lite småkasst?

Alltså. Jag tycker att detta är väldigt svårt att säga. Hur vet man egentligen? Doktorn? Mamma?

Update: Jag tror att det var teori nummer ett. För efter en normal måltid och en Ipren så mår jag nu rätt bra.
Update 2: Okej, jag tar tillbaka det där. Det lutar åt teori nummer två. Magsjuka. Jippie.

Paradise Hotel

Sagt på msn angående att Lipz tydligen hade besök av folk från Paradise Hotel igår:

Lisa sa (14:55):
filippa! döda mig. paradisestefan va på lipz igår :O varför missar jag detta?? varför NU?? :(

Lisa tyckte nog lite för mycket om det där programmet. (Okej, jag erkänner. Jag sörjer jag med. Fast Kristoffer.)


Guten morgen

Vissa morgnar känner man sig bara så.. fräsch. Särskilt när man sitter i mjukisbyxor och fleecetröja. Och täcke.


Yey.

Fick lite Sverigenostalgi. Ett sug sådär. Så nu lyssnar jag på "När vi gräver guld i USA". Feeling!

Dagens.

Sex randomfakta om dagen som gått:

1. Det har varit 16 grader i skuggan idag. Och sol.
2. Jag har fått uppleva mitt livs första blöjbyte av en magsjuk bebis. Traumatiskt.
3. Det första Lisa sa till mig idag var "Jag har stekt kaniner!" Sen såg hon brutalt nöjd ut. Skrämmande kvinna.
4. Jag och Lisa hade likadana outfits idag. Exakt. Som alltid. Ganska pinsamt faktiskt. Hjärntelepati.
5. Vi har blivit inspanade av 60-åriga gubbar. Ganska vidrigt.
6. Vi har sett årets första riktigt genomläckra spanska kille. Lisa har aldrig glott så mycket. Någonsin.




Förresten..

Jag fick in något skumt i min babykamera förut. Klurar nu på vad det var. Såg ut som ett ring-in program på TV typ.

En tröttis.

Alltså. Det är klart jag vill att lillkillen ska blir frisk snart. Men ville bara säga.. Han är så otroligt mysig just nu!


Lugna er!

Till mamma, pappa och alla ni andra som efter mitt förra inlägg trodde att jag gått och blivit sjuk:

- Lugna er! Jag är bara hypokondriker. Jag är frisk! Kry. I god form. Healthy. Vad ni nu än kallar det.

Hmm..

Sitter här och har en oroande känsla av att jag snart också kommer att bli sjuk. Kan vara inbillning. Hoppas det.

Buenos dias!

Sitter här och är babyvakt. Var så jekla nervös förut. I en timme trodde jag att jag hade förstört babykameran. Allt var bara helt svart. Men nyss hittade jag den där knappen jag hade råkat trycka in. Så nu kan jag pusta ut.


HAH

Har precis fått höra av en kille att jag är skrämmande. Att jag verkar ha en mörk dold sida. Och han är stenseriös. Vilka trevliga personlighetsdrag jag har utvecklat här nere! (Okej. Jag tycker att det här är skitkul. Lilla jag? Läskig?)

Viktig kulturskillnad

"Svenskar är konstiga. Ketchup till pasta?" - Sagt av min familj idag. Själva har de ketchup på korv. Enbart på korv.

En ask

Tänkte, i brist på annat att skriva om, visa er min egentillverkade smyckesask. Så går det när man har mycket fritid.



Tyst

Lägenheten är helt tyst. Aleu sover. Glòria sover. Dani pluggar. Det enda som låter är knastret från babykameran.

Försöker se pigg ut. Vilket jag inte är. Förstår inte varför man är som tröttast de dagar man har sovit som mest?


Tisdag

Aleu är nu hemma från sjukhuset. En tröttis var han. Stackarn. Han får inte åka till dagis på tio dagar.  Vi ska ha möte sen. Komma överens om ett nytt schema för mig. Det blir lite annorlunda de närmaste dagarna.

På tiden..

Fasen vilken mogen och modig människa jag har varit idag. Så olikt mig. Äntligen börjat följa mitt motto. Känns bra.

No regrets, ese, no regrets! - Mexikanske motorcykelkillen Slim i filmen The Bubble Boy

Städning pågår.

Eller ja, torkning pågår. Jag har precis moppat golvet i Aleus rum. Så nu är jag fast här på mattan. Allt enligt planerna alltså. Annars hade jag varit riktigt korkad. Sitter på en ministol vid ett minibord med min dator. Kolla bara. Så söta ju.


Cara de chiste

Då har jag återigen fått höra att jag gör roliga ansiktsuttryck hela tiden. Denna gången i form av att man sa att jag hade ett "cara de chiste", alltså ett skämtansikte. Det var Marias familj som tyckte detta. Vad uttrycket innebär? Jo, att man bara kan kolla på mitt fejs och sedan börja skratta. Tog sedan upp detta med Marc och Alex. Lät då Marc granska mitt seriösa ansiktsuttryck. Vad som hände? Han började gapskratta. Skämtansikte alltså. Jaha. Kul. Tack.

Paketet

Limpan var ingen limpa. Det gömde sig ett betydligt bättre innehåll. Faktiskt just det jag beställde. Plus en extragrej som mamma hade hittat och en överaskning. Beställningen var tre under-baken-långa vita tröjor. Extragrejen var ett svart skärp. Och överaskningen? En ny Pandoralänk till mitt armband. Tack, mamsi! Du saknar mig verkligen, va? ;)



Berlocken i fråga är den med en hängande pärla. Långt ner till vänster. Representerar mina spanska pärlor. Eller nått.


HAH

Har fått ett paket från mamma. Det ser ut som en limpa. Fulaste jag sett! Nu ska jag öppna!


Måndag

Ensam hemma. Aleu är på sjukhus. Det är ingen fara. Det var magsjuka. Men eftersom han är så liten så ville doktorerna ändå vara på den säkra sidan. Har dock inte ett hum om vad jag ska göra idag. Måste ta reda på detta.


RSS 2.0