Skräll

Min dator luktar svagt av ananasjuice. Varför? Ja, det kan ni nog lista ut själva..

Sju funderingar om gårdagen och det spanska festandet

1. Cheesus vad tjockt med FOLK det var! Och ändå var det knappt någon kö! Lipz har lite att lära, att det faktiskt går att bli en populär klubb utan att försöka skapa fejkad exklusivitet och låtsas att man befinner sig på Stureplan.

2. Låt gå för att det var en houseclub, men måste man söndermixa alla LÅTAR till ett meningslöst dunka dunka? Det borde vara straffbart att göra om och förstöra älskade Rap Das Armas sådär..

3. Det tar emot, men jag måste inse faktum. Jämfört med de spanska killarna har jag en DANSFÖRMÅGA som inte är värd att tala om. Totalt krossad. Överglänst. Ska aldrig dansa mer..

4. Upphör aldrig att förvånas av vad en del (många) av spanjorskorna har för KLÄDER inne på klubbarna. Ibland trodde jag att jag hade tagit fel flyg och hamnat någonstans i Red Light District..

5. Jag har aldrig varit med om så mycket RÖK inomhus på en klubb tidigare! Det är ett mirakel om jag efter sex månader fortfarande inte har avlidit av lungcancer efter all passiv rökning.

6. Är imponerad över spanjorernas aldrig sinande ENERGI. Att vara på topp och inte ha ens nära till en gäspning, till och med när klockan är halv sex på morgonen, det är något man bara måste buga för!

7. Jag är otroligt nöjd över gårdagens PENGAFLÖDE, vilket var oerhört litet. För totalt 18 euro fick jag mat, vin till maten, inträde, garderob, en drink och en shot. Skål för spanskt klubbliv, billig dryck och generösa spanska killar!


Pau, jag, en halv Edu, Armand, Pepe och Maria inne på Etien.


Ay caramba!

Är uppe på benen nu. Vi kom hem kvart i sex igår, vilket som ni nog förstår betyder att jag är enormt trött just nu. Och rösten kanske inte mår så bra heller.. Men kul var det! Längre sammanfattning av kvällen kommer senare. Kanske någon bild också, annars kommer de säkerligen upp på Facebook. Men senare som sagt för nu ska jag göra mig presentabel. Det kan ta lite tid...

Boring.

Jag hatar att vara 95% i ordning och ha två timmar kvar tills det är dags att dra ut..

UPDATE: Make that TRE timmar. Jag vill strypa dessa jekla Barcelonakillar som bara mååååååste titta klart på Barcas match innan de hämtar mig :O Kunde de inte ha tänkt på de innan? Planering, hallå? Spanjorer.. GAAH!



En tanke till..

Varför har jag Simarik med Tarkan i en av mina spellistor på Spotify?

Kvällens äventyr..

Klockan 21.30 ikväll är det alltså middag hos Roc, sen ska alla ut till Etien. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag mår riktigt bra nu faktiskt, är bara lite snuvig. Jag är sjukt sugen på att gå ut efteråt och lär väl inte kunna stå emot när det väl kommer till kritan. Hur som helst så ska jag ta det enormt lugnt samt försöka få Marc att skjutsa hem mig lite tidigare än de andra. Men det ska nog inte bli något problem. Orkar NOG stanna till fem-halv sex..

Provar nu outfits inför kvällen. Det blir den på bilden.


Swain? Speden?

Var på supermarknad igår och handlade mat. När jag kom till brödhyllan så möttes jag av knäckebröd från WASA. Samtidigt spelades ABBA i högtalarna. När jag sedan kom hem och tog ett glas vatten så möttes jag, i botten av glaset, av IKEA-loggan. Jag kände mig som hemma.

HAHAHAH.

Skypar med min guldunge! Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.






Hälsa

Sedan vill ju mamma förstås veta hur jag mår också. Jag är fortfarande rejält förkyld men jag har inte längre ont i halsen eller öronen. Framsteg alltså.

Och angående min röst så låter inte längre som en gammal rökande gubbe, utan mer som en medelålders och sexigt mörkröstad kvinna. (Me like) Glòria tyckte dock att det var lite tråkigt att hon inte längre kan kalla mig Filippo, alltså den manliga versionen av mig och min röst..


Vädret

Kanske borde skriva om vädret. Till de vuxna läsare inom familjen som finner sådant väldigt intressant.

Det svajar rejält i den här staden. Igår var det minusgrader på morgonen. Svinigt kallt hela dagen. Idag är det betydligt varmare. När jag promenerade förut vid sju på kvällen så var det elva plus! Men vad båda dessa dagar har haft gemensamt är att solen har lyst konstant! Och klarblå himmel! Inte dumt.

Från mitt fönster. Någon dag sedan. Dagstid.



Från balkongen. Igår. Igualada i skymningen.



Fredag

Eftersom jag idag har fått klagomål av mamma angående dålig uppdatering om vad jag har gjort denna fredag så får jag väl ta och skriva det nu. Noggrant. Så du blir nöjd mamma.

07:30 - Jag vaknade.
08:00 - Jag började jobba. (Jag matade Aleu, lekte med honom och tog med honom till dagis)
09:00 - Jag gick och lade mig igen.
11.00 - Jag vaknade och åt frukost. (Baguette, danoninoyoghurt med jordgubbssmak och chokladdryck)
11.30 - Jag städade. (Diskade, städade köket och mitt rum, dammsög och plockade undan i hela lägenheten)
14:00 - Jag åt canelones med Glòria. Och ytterligare en danoninoyoghurt.
14:30 - Var inne på mitt rum och vilade.
15:45 - Hämtade Aleu på dagis.
16:00 - Var med Aleu. (Matade och lekte)
18:00 - Promenad med hela familjen. (Handlade. Käkade fyra donutsliknande bakverk. Kollade runt i centrum)
20:15 - Kom hem. Fick ledigt
20.20 - Började blogga.



Damerna




I miss spending a whole day in bed with you, miladies! <3  


EXTRA EXTRA

Jag (JAG!!) har börjat tycka att det är lite småtrevligt att städa :O

Jag har till och med konstruerat ett städschema. Ett färgglatt och fint sådant som matchar mitt städhumör!




Hmpf?

Min nya familj påstår att jag använder väldigt udda men roliga minspel jämt. Speciellt när jag inte förstår något(=ofta). Eller när jag har gjort något dumt/klantigt (=ännu oftare). Det har jag aldrig fått höra förut. Vad är det att aldrig nämna detta för mig? Det är ju inte direkt snyggt!

Så här jag ser jag tydligen ut när jag tänker "Va? Jag fattar inte". Läckert. Typ. Not.


Kommande events.

På lördag är jag inbjuden till födelsedagsfest med Carmefolket. Hela Carmefolket. Det kommer att bli intressant. Om det väntas ett rekord i pinsamhet eller i extrem nöjdhet återstår att se..

Har förresten glömt att nämna detta; men om allt går enligt planerna så kommer jag att åka på en skidtur till Pyrenéerna den tjugonde februari med samma folk. (WEEI)


Halva Carmefolket. Plus mig. :)


:(

Min röst är inte längre vad den har varit. Jag låter som en gammal gubbe som har rökt i hela sitt liv. Då jag överhuvudtaget får fram ett ljud, vill säga. Jävla förkylning.




Chocolate caliente

Idag tog ju en tur till las Plantas med Maria för att ta en varm choklad. Varm choklad i Spanien = smält tjock choklad, som hemmagjord chokladsås typ. Inte fel. Den jag fick var dock dubbelt så stor som denna:  




I somras med min xurri:



Förvånade?

Idag har ett glas gått sönder. Vem den skyldige var? Gissa.

Kvällsmat & mer klantigheter

Har precis käkat. Sjötunga. Det var en ny upplevelse för mig som nog aldrig har ätit en "hel" fisk förut. Tänkte att detta kan nog inte vara så svårt så jag skar enkelt en bit och stoppade i mig. Dani tittade på mig och undrade om jag visste att man brukar skära bort den delen. Jotack, jag förstod snabbt varför. Slutade med att jag fick springa ut i köket. Hade ben i hela käften. Men de fick sig ett gott skratt i allafall. Jag fattar inte vad det är med mig. Här verkar jag inte kunna göra en enda enkel sak utan att klanta mig lite först.




Jag älskar flan. Det är typ som Creme Caramel.




BIG NEWS

Filippa Lundberg har bytt sitt livs första blöja!

..

Har badat Aleu också. Skulle dock behöva bada själv nu. Efter en dag med matning av en mycket arg sprattlande lillkille, doppning av hår i barnmaten, krypande på köksgolvet och förtjusta blöta snoriga pussar i hela ansiktet så blir man lite lätt ofräsch..



Matpanik

Enligt familjens matschema så består fredagens lunch av "Surprise Filippa". Jag har lite panik. Vad göra? Köttbullar?

Update: Framflyttat till måndag. För att jag inte ska behöva använda gasspisen när ingen annan är hemma. Puh.


Gårdagens läxa.

Lek inte alltför vilt med en ettåring precis efter att han har ätit. Trust me, det är ingen bra idé..

Jag är en klant.

Vaknar.. går mot toaletten för att göra mig presentabel.. vrider på handtaget.. upptäcker att handtaget inte vill vrida sig.. försöker åt andra hållet.. inser att dörren är låst.. knackar och hoppas på att någon är där inne.. blir nervös när ingen svarar.. inser långsamt att jag igår måste ha låst dörren inifrån och sedan stängt.. går nervös in till köket.. förklarar situationen för Gloria.. skäms.. Gloria trollar fram en tandpetare.. får till slut upp dörren.. jag går in och gör mig presentabel.. men skäms ändå!





Medicin?

Jag mår bättre nu. Kan vara för att internet nu är tillbaka. Det gjorde mycket för psyket i allafall.. Eller så kanske min plötsliga pigghet beror på att min ÄLSKLINGSFRALLA kommer hit om 17 dagar! OSTIIIIIIIIIIIIIIIIA! :D :D






Sjuk?

Kul att jag är typ sjuk.. Var väldigt katalansk och tog en siesta förut. Det hjälpte inte. Att mitt internet knappt fungerar hjälper inte heller direkt.. Sitter nu här och tycker synd om mig själv.

One mission

Jag ska bli fotbollsfru. Konstaterade detta på skolgården förut.


Pere Vives Vich

Tog mig en promenad idag till andra sidan staden för att hälsa på alla jag känner på skolan! (Inklusive Abel förstås, det var ju han som bjöd dit mig <3) Det var i allafall mycket trevligt, både långpromenaden och besöket. Så sjukt fint väder också. Blev även en liten cafeteriavisit med Gumi och Esther.

För er som inte vet så kan jag meddela att spanjorer är väldigt svenskvänliga...


Morgonen...

Vaknade (nej inte nu) och kände att jag dragit på mig en rejäl småbarnsförkylning. Efter tre dagar. Skräll.

Klassisk katalansk frukost:


Dag 3

Hola! Nu är min första "arbetsdag" slut. Gick upp tidigt för att vara med Aleu på morgonen samt följa med till skolan för att presentera mig för fröknarna osv. Sen har jag plockat lite i köket, vädrat, bäddat, torkat. Inget tyngre jobb direkt. Men sedan Aleu kom hem vid fyra så har jag lekt med honom. Och matat. Och TRÖSTAT!! Och vet ni vad? Han gillar mig! Mer än vad jag vågat hoppas på så tidigt! :D

PS. Jag har ett uppdrag. Jag försöker lära lillkillen "Give me Five". Vi är på god väg. Så jekla söt är han!



På tal om katter...

...så har jag nu fått min första spanska sexinvit! Ni från det första utbytet förstår vem jag menar. Katten. Usch!

En tanke...

Varför pratar jag med katterna på spanska?




Shopping!

Har precis varit och handlat. Det blev ganska mkt till slut! Och det tog ganska lång tid att hitta allt. Det verkar inte finnas rakgel för kvinnor i Spanien. Hittade bara några "lugnande nattgeléer". Jaja, fick köpa "for men" till slut, men det går nog bra det med... (Vi är ju lite manliga, eller hur Larsson?) Kvinnan i kassan erbjöd mig något bonuskort eller liknande. Jag spelade dum och sa att jag inte är spanjorska. Enklast så!



Lisa goes Igualada, once again...

Lisa kommer hit! Till Igualada! Inom en till två veckor! Som aupair till några nära släktingar till min familj!

KAN DET BLI BÄTTRE? Tror inte det!

:D :D :D


Kommer ni ihåg hur det såg ut sist gång hon var här? ;) ...



SÅ JEKLA KUL

Konversation i Carme idag:

...

Alex: Visst är ni tjejer helt galna i Sverige?
Jag: Jaaaaaaa! (Vill gärna låta dem ha kvar denna bild av oss, det är väldigt kul på något sätt..)
Alex: Jo, vi har ju sett en massa av dina videos och foton på Facebook. Ni verkar helt galna.

-Kort paus. Alex tittar på Marc som börjar garva-

Marc: Vem är den där rödhåriga tjejen med den nakna brända röven?

...

Denna rödhåriga, och alltså numera världsberömda, kvinna är ingen annan än vår allas Josefine Larsson. <3






Dag 2.

Gick upp tio idag. Behövde det kände jag. Men jag är ledig idag så det gjorde ingenting.

Håller på att installera TV-antenn till min dator. Det går inte så bra. Datorn hänger sig.

Utanför är det massa folk. Alla ska till centrum där det är folkfest med hästar o vagnar. Dani ska dit med Aleu nu, men jag följer inte med. Varför? För att jag ska till MARIIIIIIIIIA! Nu!


My space

Mitt rum ser ut så här (NICE)






Och mitt badrum såhär (MEGANICE)





Förresten...

Jag gillar verkligen att min Spotify-reklam nu är på spanska! Den svenska varianten var FÖR irriterande...

Min nya familj är kanon!

Jag kan inte vara nöjdare med min familj! Föräldrarna Dani och Glòria är verkligen jättetrevliga båda två! Glòria skrattar konstant och flänger runt medan Dani är betydligt lugnare och mest sitter och flinar.

När jag först träffade dem igår så sa Glòria att de är korta (båda två ett huvud kortare än jag) men trevliga, något som de ville att jag skulle hälsa min mamma. Jag formulerar mig då mindre smidigt och säger att de är "cortos, pero simpáticos" (corto=kort när man talar om föremål men betyder korkad vid beskrivning av människor) Det tyckte de allt var roligt...

Och Aleu, sötare unge får man leta efter! Konstant glad också!







Nu är jag verkligen helt slut, men nu blir det Tortilla de Patata! (Potatisomelett) Sen marsch i säng!

Dag número uno!

I natt anlände jag till Igualada och min nya spanska familj. Möttes av detta.







Så jag känner mig ganska välkommen! :)

RSS 2.0